Vracíme se ještě do minulého konce školního roku, kdy studenti druhého ročníku Tvorby nábytku a interiéru navštívili 12. 6. Kamýk nad Vltavou. Tady se nachází SPÁLENSKÝ – DŘEVĚNÉ LIŠTY s.r.o., firma založená 1990 v návaznosti na dlouholetou rodinnou tradici v oblasti truhlářské výroby, která se datuje již od roku 1888. Hlavním předmětem činnosti je výroba dřevěných profilovaných lišt.

Sám pan majitel Ladislav Spálenský nás velmi ochotně provedl celým areálem od skladování řeziva, přes sušárny, výrobu i sklad finálních výrobků. Studenti si mohli projít celou výrobu a detailně se seznámit s jednotlivými operacemi, bez kterých by nevznikly výrobky, které si našly pevné místo jak na českém trhu, tak i v zahraničí. Dodatečně musíme poděkovat panu Spálenskému za úžasnou péči, trpělivost a hlavně čas, který nám věnoval. Doufáme, že naši studenti jeho tak vzácný čas zúročí ve svých profesních životech.

Kulturním zážitkem byl i výšlap na poutní místo – Svatou horu u Příbrami.

Děkujeme paní profesorce Daně Orlické, která našla sílu připravit a uskutečnit tento výlet za poznáním a hlavně odvahu ubytovat bandu 20ti studentů na své zahradě i uvnitř svého domu.














X